Vi ste ovdje
Home > Ekonomija > B2b by Bisnode on Sarajevo Unlimited 2017. global connections

B2b by Bisnode on Sarajevo Unlimited 2017. global connections

Bisnode je u sklopu drugog regionalnog foruma inovacija Sarajevo Unlimited 2017. organizovao B2B networking, otvoren ne samo za registrovane učesnike foruma već i za sve koji zainteresovani da, po sistemu Bisnode Speed Networkinga, efikasnog načina za upoznavanje novih poslovih partnera. Ovaj koncept omogućava da se u vrlo kratkom vremenu predstavi biznis velikom broju učesnika, što će, vjerujemo, biti dragocjen izvor infomacija svakom star-up-u, inovatoru, mladom poudzetniku, ali i institucijama i domaćim i stranim investitorima koje okuplja Sarajevo Unlimited forum.

Umrežavanje je ovoga puta imalo i međunarodni karakter, uz učešće, između ostalih, i menadžera investicijskog Fonda inovacija i tehnologija iz Slovačke, kao i predstavnika Group Innovations u Deutsche Telekom AG Erika Meijera, koji je jedan od ključnih govornika na Sarajevo Unlimited.

Predstaviti Erika Meiera u sklopu Bisnode Speed Networkinga nam je bilo osobito zadovoljstvo radi njegovog backgrounda: Meijer je u području tehnologije i inovacije na području Deutsche Telekoma odgovoran za digitalnu transformaciju za globalnu platformu za isporuku usluga (SDP); uključen je u širenje ideja za umjetnu inteligenciju i učenje strojeva, koji se kreću od hibridnih botova za službu za korisnike i automatizaciju procesa robota do strategija odlučivanja u oblasti upravljanja klijentima i upravljanja prihodima, saradnja u kombinaciji fonteer startupsa u području AI / ML i globalnih igrača kao što su npr. IBM, Microsoft, Facebook, Google i Amazon.

Uz sve ovo, Bisnode Speed Networking se pokazao kao savršen alat za postizanje ciljeva Unilimited foruma, koja je namijenjena širenju poduzetništva, povezivanju pokretača lokalnih start-upa sa stručnjacima iz različitih krajeva svijeta, koji mogu doprinijeti razvoju projekata i njihovom proboju na međunarodno tržište.

akos.ba

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top