Vi ste ovdje
Home > Vijesti > Vijesti iz zemlje > B. Krupa danas se oprostila od Edite Malkoč: Klanjana dženaza ubijenoj studentici

B. Krupa danas se oprostila od Edite Malkoč: Klanjana dženaza ubijenoj studentici

U ovom gradu u Krajini vlada neopisiva bol i tuga.

Prijatelji, komšije i porodica oprostili su se od tragično stradale studentice. Hiljade sugrađana došle su na vječni počinak ispratiti Editu. Veliki broj građana iz susjednih gradova stigao je privatnim automobilima na dženazu.

– Svi su Editu voljeli i nikada neće zaboraviti njenu vedrinu i njen osmijeh – kazale komšije, okupljeni ispred porodične kuće.

U Bugojnu je jučer ispred Sultan Ahmedove džamije klanjana dženaza Selmi Agić. Ona je ukopana pored rahmetli brata Adisa, koji je sa šest godina, također, stradao u saobraćajnoj nesreći 1994. godine u Zenici.

Studentice Filozofskog fakulteta Edita Malkoč i Selma Agić poginule su u ponedjeljak navečer u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila kod Zemaljskog muzeja u Sarajevu. Na njih je Golfom VI naletio Sanjin Sefić, koji je nakon nesreće pobjegao sa mjesta događaja, a ubrzo je napustio i Bosnu i Hercegovinu. Sefić je preko graničnog prijelaza Uvac prešao u Srbiju, gdje je jučer i uhapšen.

Editin otac neutješan: Bojao sam se da će joj se nešto desiti, ne mogu prežaliti što je otišla

U suzama, s tugom, Krupljani, Krajišnici, ali i brojni građani iz svih dijelova Bosne i Hercegovine – njih nekoliko hiljada, klanjali su dženazu Editi.

Svi su Editu voljeli i nikada neće zaboraviti njenu vedrinu, njen osmijeh – kazuju komšije, koji su se prije dženaze okupili ispred porodične kuće.

– Bojao sam se da će joj se nešto desiti, zbog njene dobrote, odnosa prema nama, prema svakom. I desilo se. Ne mogu prežaliti što je otišla, a kao da se otimala, odlagala je odlazak, tražila razloge da ostane. Pa kada je kretala, nije skidala pogleda – rekao je Editin otac Enes.

On je jučer bio u Bugojnu gdje je klanjao dženazu Editinoj prijateljici Selmi Agić.

 Faktor.ba

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top