Ekonomija

Auto škola TICA: Inovacijama do kvalitetnije auto obuke

 Osim web stranice pokrenuta je i mobilna android aplikacija sa istim sadržajem. Inovacije su razvijene u saradnji sa odjelom za razvoj IMTEC Solutions sa ciljem unaprijeđenja edukacijskog procesa i što bolje interakcije korisnika usluga.

Web stranica auto škole TICA www.autoskolatica.ba nudi on-line testiranje na konkretnim aktuelnim pitanjima iz testova, te katalog pitanja za učenje. Na stranici se nalazi i live prikaz ispitnih ruta na Google mapi sa dodatnim objašnjenjima i savjetima u datim situacijama, sa video snimkom rute za polaganje. Web stranica nudi sve potrebne informacije za buduće kandidate, ali i tekstove informativnog karaktera za sve one koji imaju položen vozački ispit ili se jednostavno žele informisati o najnovijim izmjenama zakona i savjetima za različite situacije u vožnji. Android aplikacija je prilagođena svim verzijama android operativnih sistema, a može se besplatno instalirati na smartphone u cilju mobilnog načina priprema za polaganje teoretskog dijela ispita.

«Koristili smo digitalne tehnologije kako bismo inovirali proces obuke u našoj auto školi. Odjel za razvoj IMTEC Solutions nam je kreirao vrhunska rješenja, tako da smo za sada prvi i jedini u Sarajevu koji su iscrtali live ispitne rute polaganja vozačkog ispita za B kategoriju na Google mapi sa dodatnim objašnjenjima i savjetima u datim situacijama i video snimkom rute za polaganje. Također, na našoj web stranici pojašnjavamo kako u 5 koraka doći do vozačke dozvole, nudimo informacije o odabiru načina plaćanja, itd. Sve ove inovacije su nam omogućile da povećamo u veoma kratkom roku broj kandidata za 160%», kazao je Adnan Delić predstavnik autoškole TICA.

Auto škola TICA članica je IMTEC Grupe, i već 20 godina pruža usluge edukacija, obuke i pripreme kandidata za polaganje vozačkih ispita. Posvećena dugoročnoj sigurnosti u saobraćaju, kroz obuke auto škole do sada su s uspjehom prošle hiljade vozača.

Sektor za razvoj IMTEC Solutions nudi tehnološka rješenja iz oblasti obrazovanja, on-line ticketinga, uživo  on-line prenosa događaja, on-line shopova, web i android aplikacija.

Kao lider u prodaji informatičke opreme u BiH, IMTEC već 14 godina zbližava tehnologiju i ljude. IMTEC je domaća informatička kompanija i zapošljava 90 uposlenika. Kompanija razvija svoje poslovanje u dvije divizije, IMTEC Solutions i IMTEC Computers, a jedini je registrovani proizvođač desktop računara u Bosni i Hercegovini. Posjeduje lanac poslovnica koji broji 15 IMTEC trgovina raspoređenih širom BiH, on-line shop www.imtec.ba, te specijalizranu službu za prodaju firmama i institucijama.

Akos.ba

Povezani članci

Back to top button