Vi ste ovdje
Home > Sport i zdravlje > Sportske novosti > Atletski miting u centru “Safet Zajko” – Amel Tuka oborio novi lični rekord na 400m

Atletski miting u centru “Safet Zajko” – Amel Tuka oborio novi lični rekord na 400m

Amel Tuka, najpoznatiji i najuspješniji bh. atletičar, danas je nastupio na atletskom mitingu u Sarajevu, koji je organivao AK “Novi Grad”.

U subotu je u sportskom centru “Safet Zajko” u organizaciji Atletskog kluba Novi Grad, održan prvi međunarodni atletski miting. Na mitingu je učestvovalo preko stotinu takmičara u raznim disciplinama, djece iz sarajevskih osnovnih i srednjih škola, gostiju iz svih dijelova zemlje i regiona.

Počasni gosti su bili naši olimpijci Amel Tuka, Lucija Kimani i Hamza Alić.

Amel Tuka na jučerašnjem mitingu oborio je i vlastiti rekord na 400m sa vremenom od 46,41 sekundu i time postavio normu za Evropsko prvenstvo. Na 3000m u kategoriji žena pobjedu je odnijela Lucija Kimani, drugo mjesto pripalo je Almi Hrnjić, a kao treća dama kroz cilj prošla je Adela Čomor.

U kategoriji 5000m najbrža je bila Edita Hajrulahović iz Sarajeva sa vremenom od 24 minute, prenosi Hayat.

Trčao je u disciplini 400m i ostvario rezultat 46.41 sekundi, koji je njegov novi lični rekord, a ovim rezultatom je ostvario i normu na 400m za Evropsko prvenstvo.

Nakon ovog mitinga, Amel za tri dana nastupa u švicarskom Luzernu gdje će trčati na 800m. Za Amela Tuku će to biti važan test pred nastup na Evropskom atletskom prvenstvu, koje se od 6. do 10. jula održava u Amsterdamu.

Televizijski prijenos tog sportskog događaja je planiran na kanalima Eurosport i TV 24.

Akos.ba

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top