Vi ste ovdje
Home > Vijesti > Vijesti iz zemlje > Arapi i Korejci zainteresovani za izgradnju regionalnog kliničkog centra u Hadžićima

Arapi i Korejci zainteresovani za izgradnju regionalnog kliničkog centra u Hadžićima

Sa ponosom mogu kazati da smo najozbiljniji kandidati za dobijanje projekta vrijednog nekoliko stotina miliona KM. Radi se o izgradnji savremenog kliničkog centra za područje Balkana kojeg bi finansirali investitori iz Južne Koreje i Arapi, rekao je za “Oslobođenje” načelnik općine Hadžići Hamdo Ejubović.

On je istakao da se radi o lokaciji Suhodol, gdje je nekada i bila bolnica.

– Ovaj projekat vodimo sa Vladom KS, a očekuje se zapošljavanje više od 2.000 ljudi – najavio je Ejubović.

Naveo je i da im je prirotitt zapošljavanje. Općina je kupila 100 dunuma bivšeg PDI “Bjelašnica” i to će zemljište urediti i ponuditi stranim i domaćim investitorima. Daće izuzetno povoljne uslove onim ulagačima koji budu garantovali što veći broj zaposlenih.

– To je najatraktivnija lokacija u KS-u. Nastavit ćemo i sa našim opredjeljenjem da razvijamo visoki turizam. Istina je da mi u Hadžićima nismo imali dodir sa turizmom i da tu imamo vrlo malo iskustva. Međutim, svaku, pa i najmanju šansu ćemo iskoristiti da stvorimo radna mjesta. “Sarajevo Resort” na Oseniku je završen, Adrenalin park “Crepljani” je u poodmakloj fazi izgradnje, a u novoj građevinskoj sezoni krenuće izgradnja hotela na Vilovcu – Tarčin, izvještava “Oslobođenje”.

Akos.ba

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top