Vi ste ovdje
Home > Vijesti > Vijesti iz zemlje > Android aplikacija Islamske zajednice: podrška vjernicima u svakodnevnom životu

Android aplikacija Islamske zajednice: podrška vjernicima u svakodnevnom životu

Nova verzija aplikacije Islamske zajednice za Android OS od danas nudi i uslugu kibla-kompasa, čime je dodatno obogaćen servisni segment ove aplikacije razvijene kao podrška vjernicima u svakodnevnom životu.

Razvojni tim aplikacije je na osnovu mnogobrojnih prijedloga postojećih korisnika u sadržaj najnovije verzije (3.3) dodao i kibla-kompas, koji će pomoći vjernicima da preciznije odrede pravac za obavljanje namaza.

Ranije je u aplikaciju uvrštena usluga „Pronađi džamije u svojoj blizini“, te u saradnji s razvojnim timom Vaktija.ba, unaprijeđena vaktija koja pokriva sve gradove u BiH.

Također, kroz aplikaciju je znatno olakšan i pristup kategoriji „Pitanja i odgovori“, uz pomoć koje vjernici na jednostavan način mogu otkloniti sve nedoumice kada su u pitanju vjerski propisi.

Ovaj inovatini iskorak misije Islamske zajednice u digitalni svijet autorski je produkt administratorskog tima web-portala Islamskazajednica.ba

Aplikaciju možete preuzeti putem Google PlayStore-a, a za postojeće korisnike potrebno je da izvrše ažuriranje aplikacije kako bi u potpunosti mogli koristiti ranije pomenute sadržaje.

Akos.ba

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top