Vi ste ovdje
Home > Vijesti > Vijesti iz svijeta > Anadolu Agency povećava broj servisa: U Kulumbiji otvoren servis na španskom jeziku

Anadolu Agency povećava broj servisa: U Kulumbiji otvoren servis na španskom jeziku

U glavnom gradu Kolumbije Bogoti u četvrtak je održana svečana ceremonija otvaranja servisa Anadolu Agency (AA) na španskom jeziku, čime je broj jezika na kojima ova novinska agencija objavljuje vijesti dostigao 13.

Nakon što je ceremnojim u Jakarti u ponedjeljak, kojoj je prisustvovao zamjenik generalnog direktora AA Mustafa Ozkaya i brojni drugi zvaničnici, pokrenut servis na indonežanskom jeziku i otvoreno Predstavništvo za Pacifik, u četvrtak je pokrenut 13. servis, na španskom jeziku sa centralom u glavnom gradu Kolumbije, Bogoti.

U povodu ceremonije otvaranja servisa na španskim jeziku, predsjednik Kolumbije Juan Manuel Santos je u predsjedničkoj palati primio ambasadora Turske u Bogoti Engina Yurura, zamjenika generalnog direktora i glavnog i odgovornog urednika Anadolu Agency (AA) Metina Mutanoglua i ostale članove delegacije.

Servis AA na španskom jeziku zvanično je počeo sa radom 26. oktobra ceremonijom kojoj je prisustvovao i zamjenik generalnog direktora AA i glavni i odgovorni urednik Metin Mutanoglu uz brojne zvaničnike.

Anadolu Agency, koja trenutno ima reportere u 86 zemalja i pretplatnike u 45, u narednom periodu planira otvoriti predstavništva u Maleziji i Pekingu.

Predsjednik Upravnog odbora i generalni direktor Anadolu Agency (AA) Senol Kazanci je povodom otvaranja servisa AA na španskom jeziku istakao da ova novinska agencija sigurnim koracima korača naprijed na putu jačanja pozicije u medijskom svijetu na globalnom nivou.

“Otvaranjem servisa AA na indonežanskom jeziku u Jakarti i servisa na španskom u Bogoti zajedno smo napravili dva ispravna i važna koraka, čime je Anadolu Agency počela objavljivati vijesti i sadržaj na 13 jezika. Predstavništvima u Kuala Lumpuru, u Maleziji, i Pekingu u Kini, naš rad na području Azije i Pacifika bit će još dinamičniji. Kako se širimo u medijskom smislu tako ćemo i na globalnom nivou imati veće mogućnosti da važne vijesti plasiramo na pouzdan i brz način. Anadolu Agency će, kao što je to i ranije radila, i u budućnosti biti glas ugnjetavanih i onih čiji se glas ne čuje”, rekao je Kazanci.

Podsjetimo, novinska agencija Anadolu Agency (AA) je svečanom ceremonijom u Jakarti, održanoj  23. oktobra, otvorila servis AA na indonežanskom jeziku i Predstavništvo za Pacifik.

AA trenutno objavljuje vijesti i sadržaj na turskom, engleskom, arapskom, BHS (bosanski, hrvatski, srpski), ruskom, kurdskom, perzijskom, francuskom, albanskom, indonežanskom, španskom i makedonskom.

Akos.ba

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top