Vi ste ovdje
Home > Ekonomija > Promo i katalozi > Amer Bukvić dobitnik malezijskog priznanja “Alumni Laureate  Award”

Amer Bukvić dobitnik malezijskog priznanja “Alumni Laureate  Award”

Amer Bukvić, predsjednik Uprave Bosna Bank International (BBI), dobitnik je međunarodnog priznanja “Alumni Laureate  Award” Internacionalnog islamskog univerziteta iz Malezije. Ovaj je Univerzitet jedan od najprestižnijih univerziteta u Aziji, koji trenutno pohađa dvadeset i osam  hiljada studenata i to na  različitim studijskim programima. Danas je u svijetu više od stotinu hiljada bivših studenata ovog Univerziteta, i to u 125 zemalja.

Priznanje dodijeljeno predsjedniku Uprave Bosna Bank International velika je čast i za Bosnu i Hercegovinu. Naime, Bukvić je jedan od triju  izabranih dobitnika u konkurenciji od stotinu hiljada alumnista ovog prestižnog Univerziteta i jedini Bosanac i Hercegovac koji je počašćen ovako velikim priznanjem. Druga dvojica dobitnika su iz Indonezije i Malezije. Milenko Rajlić, savjetnik u Ambasadi BiH u Kuala Lumpuru, primio je ovu prestižnu nagradu u ime gospodina Bukvića, a priznanje je uručio rektor Univerziteta profesor emeritus Tan Sri Dzulkifli Abdul Razak.

Stručni žiri sastavljen od eminentnih profesora kao kriterije za dodjeljivanje priznanja naveo je, osim završenog studija u roku i sa odličnim ocjenama, posjedovanje visokih moralnih kvaliteta,  kao i rad na unapređenju  izvrsnosti Unverziteta. Žiri za izbor dobtnika kao jedan od kriterija naveo je i značajan doprinos dobitnika razvoju zajednice u kojoj žive i rade.

Inače, predsjednik Uprave BBI banke je osim u Maleziji, obrazovanje sticao u Japanu i Engleskoj na IUJ, LBS (London Business School) i na „University of Oxford“. Na čelu je BBI banke od 2006. godine, koja se posljednjih nekoliko godina svrstava u red najbrže rastućih banaka u BiH. Organizator je Sarajevo Business Foruma, međunarodne investicijske konferencije sa svjetskom reputacijom i prvog Sarajevo Halal Faira.

Za doprinos unapređenju ekonomskog ambijenta Bukvić je višestruko nagrađivan u BiH i svijetu.

Akos.ba

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top