Vi ste ovdje
Home > Vijesti > Dijaspora > Ambasador Makarević i Leo Ajkić poslali poruku Mostarcima u inostranstvu

Ambasador Makarević i Leo Ajkić poslali poruku Mostarcima u inostranstvu

Jedan od poznatijih bosanskohercegovačkih građana u Norveškoj, TV zvijezda, glumac, showman i muzički producent Leo Ajkić, sa ambasadorom Bosne i Hercegovine u Norveškoj Nedimom Makarević obratio se Mostarcima i Mostarkama koji žive u inostranstvu.

U video poruci koju su na norveškom jeziku zajednički uputili Ajkić i Makarević, pozvali su bh. građane porijeklom iz Mostara da se registruju za glasanje na predstojećim Lokalnim izborima 2020.

– Ovo je poruka za sve Mostarke i Mostarce… izađimo i registrujmo se. Dvanaest godina nije bilo izbora u Mostaru. Ne znamo kada će biti sljedeći, ali znamo da su ovi evo sada. Registrujte se i glasajte, poručio je Leo Ajkić.

Ambasada BiH u Oslu će pružiti pomoć prilikom registracije građana Mostara dana 02. oktobra 2020., u periodu od 16 do 19 sati. Građani se mole da pripreme validne bh. dokumente da bi se moglo nesmetano i na licu mjesta pristupiti procesu registracije, poručili su iz Ambasade.

Podsjećamo, Mostarci koji žive van Bosne i Hercegovine mogu se prijaviti za glasanje na Lokalnim izborima 2020 do ponoći 06. oktobra 2020. godine.

mojbih.ba

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top