Vi ste ovdje
Home > Vijesti > Vijesti iz svijeta > Ambasador Emir Hadžikadunić predao akreditive kralju Malezije

Ambasador Emir Hadžikadunić predao akreditive kralju Malezije

Ambasador Bosne i Hercegovine u Maleziji Emir Hadžikadunić predao je u ponedjeljak akreditive, saopćeno je iz Ministarstva vanjskih poslova BiH.
Akreditivna pisma je primio kralj Malezije Tuanku Alhaj Abdul Halim Mu'adzam Shah Ibni Almarhum.

Nakon predaje, ambasadora Hadžikadunića je primio na razgovor kralj uz prisustvo ministra vanjskih poslova Malezije Anifaha Amana.

Ambasador Hadžikadunić je izrazio zahvalnost za pomoć koju je Malezija pružila BiH u fazi postdejtonske obnove, kao i pomoć koju trenutno pruža kroz programe tehničke saradnje i školovanje studenata iz BiH.

Kralj je prenio svoje pozdrave Predsjedništvu BiH i čestitao ambasadoru Hadžikaduniću na imenovanju, istaknuvši da Malezija ima čast primiti za predstavnika Bosne i Hercegovine osobu koji je studirala u Maleziji, poznavaoca prilika zemlje.

Kralj i ambasador Hadžikadunić su konstatirali da Bosnia i Hercegovina i Malezija imaju veoma dobre i prijateljske bilateralne odnose, ali da postoji potencijal za daljnje unapređenje odnosa, prvenstveno kroz privrednu, kulturnu i naučnu saradnju.

Kralj je izrazio nadu da će tokom mandata ambasadora Hadžikadunića odnosi dviju zemalja biti podignuti na još veći nivo i da će se otvoriti put za daljnju saradnju od koje će obje države imati koristi.

Kralj Abdul Halim je ambasadoru Hadžikaduniću poželio uspješan rad i istakao da će od Vlade Malezije imati punu podršku tokom njegovog boravka i rada u Maleziji.

FENA

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top
PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com