Vi ste ovdje
Home > Kultura i tradicija > Umjetnost > Ambasada BiH u Pakistanu učestvovala u projektu internacionalnog filma “Janaan”

Ambasada BiH u Pakistanu učestvovala u projektu internacionalnog filma “Janaan”

Premijera filma “Janaan”, u čijoj produkciji je učestvovala i Ambsada BiH u Pakistanu, održana je sinoć u najmodernijem kinu u pakistanskom gradu Karachiju Neoplex.

 Film će biti prikazan u 17 zemalja svijeta, u SAD-u, Velikoj Britaniji, Kanadi, Danskoj, UAE, Kuvajtu, Kataru, Indiji…, a bavi se popravljanjem imidža Pakistana koji je na Zapadu na nezavidnom nivou, kazao je ambasador BiH u Pakistanu Nedim Makarević, koji je aktivno učestvovao u filmu te glumi jednu od uloga.

Makarević je i pokrenuo projekt “Be fair, be just”, čiji je cilj popravljanje percepcije Zapada naspram tragedija u muslimanskom svijetu. Inicajalna kapisla za to je bilo ubistvo više od 130 djece u Peshavaru 16. decembra 2014. godine kada zapadni mediji nisu adekvatno predstavili dogadjaj.

Film “Janaan” prati zivot Kanađanke pakistanskog porijekla koja se vraća u Pakistan nakon 11 godina da prisustvuje svadbi rodbine. Tokom filma predstavljana je svijetu nepoznata lijepa strana Pakistana, život i običaji Paštuna kao i njihovi plesovi, muzika.

Makarević navodi da je ovo samo jedan u nizu ovakvih filmova koje Pakistan sprema.

Akos.ba

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top