Ekonomija

Alma Ras zaposlila deset novih radnika u Srebrenici

Kompanija Alma Ras iz Olova uz podršku projekta “Ekonomsko jačanje Srebrenice” pružila mogućnost zaposlenja za još deset novih šivača sa područja Srebrenice, te sada ukupno broji 58 radnika u svom pogonu u ovom bosanskohercegovačkom gradu, saopćeno je iz kompanije Alma Ras

 

U narednom periodu novi radnici imat će priliku da sa stručnim timom prođu tromjesečnu obuku i steknu veoma tražene vještine na tržištu rada.

Alma Ras sa svojim radom u Srebrenici započela još 2006. godine otvorivši svoj treći pogon, da bi već 2011. godine, zbog sve veće potražnje za proizvodima, proširila svoje kapacitete i otvorila adaptirani pogon, opremljen novim, savremenim stojevima i zaposlila 30 novih radnika. 

Projekat  “Ekonomsko jačanje Srebrenice”, koji ima za cilj zaposliti što veći broj mladih ljudi iz Srebrenice i šire regije, u organizaciji Ambasade Ujedinjenog kraljevstva Britanije i Sjeverne Irske i Ambasade Republike Turske predstavljen je u petak 10. jula 2015. godine, a u veoma kratkom vremenskom periodu ostvario je značajne rezultate među kojima se izdvaja uspostavljanje saradnje sa tri postojeće kompanije koje će u narednom periodu zaposliti oko 100 osoba iz regije.

Kompanija Alma Ras je bila prva sa kojom je uspostavljena saradnja u ovom projektu.

Predstavljanju projekta prisustvovali su princeza Anne i premijer Republike Turske Ahmet Davutoğlu, koji su nakon oficijelnog programa iskoristili priliku da se upoznaju sa predstavnicima kompanija.

Direktor prodaje i marketinga Alma Ras kompanije, Rasim Memagić u razgovoru sa princezom Anne iznio je svoje poslovne planove i iskazao zahvalnost za podršku bh. kompanijama, te nadu da će se dobre i uspješne priče nastaviti i u budućnosti.

akta.ba

Povezani članci

Back to top button