Vijesti iz zemlje

Alije Izetbegović NIKADA nije izjavio da će narod poslije rata jesti zlatnim kašikama!

Prvi predsjednik Republike Bosne i Hercegovine, rahmetli Alija Izetbegović ovu laž nikada nije izrekao. Osoba koja je po vjeroispovjesti musliman zna da je strogo vjerom zabranjena tolika oholost, a muškarcima muslimanima čak i zabranjeno nošenje zlatnog nakita. Otkud onda da narod nakon dvadeset godina i dalje vjeruje u ovu antibošnjačku propagandu??

Umjetnik iz Berlina Arthur Van Ballen koji je napravio zlatnu kašiku na napuhavanje, kazao je kako se ovi objekti koriste kako bi se privukla pažnja kako medija tako i građana na događajima i protestima. On je kazao da objekti na napuhavanje mogu biti korišteni na različite načine, dodavši da je današnja zlatna kašika podsjetnik na riječi prvog predsjednika BiH Alije Izetbegović koji je kazao da će "narod u BiH jesti iz zlatnih kašika".

Da jednom za sva vremena demontiramo laž o "zlatnim kašikama" koje je izmislila "Slobodna Bosna" odmah poslije rata. Predsjednik Izetbegović nikada nije takvo nešto rekao, izjavio ili napisao. Ta floskula i parola današnjih neostaljinista u Sarajevu služi samo za blaćenje naše čiste borbe za opstanak i slobodu. Darko Brkan koji je na trgu "Alije Izetbegovića" u Sarajevu u mjesecu maju 2013.godine , pronosao ogromnu "zlatnu" kašiku je čovjek koji je služio izraelsku vojsku, koji je glavni udarnik organizacija koje se finansiraju iz međunarodnih fondova i glavni megafon koalicije "Jednakost" koja raspamećuje Bošnjake pred popis.

 

Ovako je govorio rahmetli presjednik Alija Izetbegović 25. marta 1994. godine na Konvenciji SDA u Sarajevu. Nije pominjao nikakve "zlatne kašike" jer je dobro znao šta nosi rat, a šta mir:

 

"I čeka nas, ako Bog da mir. Ne može odmah sad, ali uskoro. I spremite se, dobro se spremite za taj mir. Naš Pejgamber je, kad se vratio iz jedne teške bitke, rekao da ide iz male bitke u veliku bitku. I zaista, ono što nas čeka kad se zaključi mir, neće biti nimalo lahko. Bojim se da ćemo često pomisliti na one dane kad je bio samo rat. Kažu, kad je bolestan, čovjek ima samo jednu želju –da ozdravi, a kada ozdravi – onda se javi stotinu želja i ponekad bude nesretniji nego kad je bio u krevetu. Slično je sa narodom koji ratuje i koji je u ovakvoj situaciji u kakvoj smo mi. Njemu se čini: kad ove granate prestanu i dođe mir, onda će sve biti lahko, onda je pred njim ravan put. Ovdje vas je većina mladih ljudi. Ogromni problemi nas čekaju: srušena industrija, nezaposlenost, glad… Sad nas svijet hrani. Svi manje-više, jednako dobijaju. Međutim, ono što dolazi, krajnje su nejednakosti – imat ćete bogataša, ratnih profitera koji će, da upotrijebim taj ovdje potpuno opravdani izraz, eksploatirati onaj obični svijet koji neće imati posla. A onda, naravno, neizbježna pitanja pravde i nepravde. Dakle, vi koji ćete morati da vodite ovaj narod u miru dobro se spremite za to! Neka nam je Bog na pomoći."

Obraćanje objavljeno u knjizi "ČUDO BOSANSKOG OTPORA – Odabrani govori, intervjui, izjave (decembar 1993 – decembar 1994)", BiH PRESS 1995. godine.

kakanj-x.com

Povezani članci

Back to top button