Vi ste ovdje
Home > Obrazovanje i odgoj > Ekologija > Alarmantno stanje zelenih površina: Novi Grad traži hitnu intervenciju nadležnog ministarstva

Alarmantno stanje zelenih površina: Novi Grad traži hitnu intervenciju nadležnog ministarstva

U periodu intenzivne vegetacije zelenila koje je još i veće uslijed redovnih padavina u prethodnom periodu,  građani općine Novi Grad Sarajevo su uputili niz pritužbi na održavanje zelenih površina što je počelo  predstavljati opasnost za stanovništvo.

Zbog neredovnog košenja trave, potkresivanja stabala i živih ograda  u novogradskim naseljima u proteklih mjesec dana  otežano je  kretanje građana na javnim površinama, a izrazito velike trave  stvaraju preduslov za razmnožavanje  insekata, gmizavaca i glodara koji predstavljaju dodatnu opasnost.

Obavještavaju se građani općine Novi Grad Sarajevo da je u proteklom periodu održan niz sastanaka sa predstavnicima preduzeća „ Park“ oko nastalih problema na kojima je traženo da u što kraćem roku stanje na terenu  dovedu u red. Međutim, zbog kako kažu, nedovoljno  raspoloživog kapaciteta mehanizacije i radnika predstavnici ove firme ne stižu održavati javne površine urednim, a za što se redovno izdvajaju sredstva iz Budžeta Kantona Sarajevo.  

Ovom prilikom traži se hitna reakcija Ministarstva komunalne privrede i infrastrukture KS, te sistemski pristup rješavanju problema u saradnji sa KJKP „Park“, kako ne bi iz godine u godinu problem neuređenih javnih površina bio razlog za nezadovoljstvo građana naše općine.

Akos.ba

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top