Vi ste ovdje
Home > Vijesti > Vijesti iz zemlje > Al Jazeera drugi najpoželjniji poslodavac u BiH

Al Jazeera drugi najpoželjniji poslodavac u BiH

Najbolji poslodavci u Bosni i Hercegovini jesu: dm drogerie markt, Al Jazeera Balkans, Mistral, Hifa, Bingo, NSoft, ASGroup, Orbico, Violeta i UniCredit Bank, objavio je portal poslodavac.ba.

Građani Bosne i Hercegovine odgovarali su na pitanje ko su poslodavci za koje bi željeli raditi u 2017. godini.

Ove godine 20.000 učesnika glasalo je za 700 kompanija. Nikada nije bila tješnja utrka između prvoplasirane i drugoplasirane kompanije, saopćeno je na svečanosti večeras.

Priznanje za drugoplasiranu firmu u izboru za najboljeg poslodavca uručeno je generalnom direktoru Al Jazeere Balkans Tariku Đođiću.

“Zadovoljni smo da ljudi žele raditi kod nas”, rekao je direktor Al Jazeere.

Projekt “Najpoželjniji poslodavac” organizira se svake godine, a počinje tromjesečnim istraživanjem, na osnovu kojeg se pravi poredak izabranih najpoželjnijih poslodavaca.

Admira Isaković, prokuristica i voditeljica resora “Nabava i marketing” te prodajne regije kompanije dm, izrazila je zadovoljstvo činjenicom da zaposlenici prepoznaju i cijene trud koji kompanija ulaže u razvoj ljudskih resursa.

“Ponovni izbor za najpoželjnijeg poslodavca čini nas posebno ponosnim jer potvrđuje da je zadovoljstvo naših uposlenika prepoznato i cijenjeno na tržištu rada. Nastavit ćemo se i dalje truditi da se svi naši zaposlenici, bez obzira na poziciju, osjećaju podjednako vrijednima, da objektivno vrednujemo rad i stvaramo uslove u kojima svaki pojedinac može najbolje iskazati svoje afinitete i sposobnosti. Podjednako njegujemo i uzajamno povjerenje i human odnos te vjerujemo kako jedni od drugih uvijek imamo priliku učiti. Zahvaljujem svima koji su omogućili dm-u ovu nagradu i mogućnost da, kao najpoželjniji poslodavac, podstaknemo i druge poslodavce na kreiranje boljih uvjeta za rad i još boljih odnosa između poslodavaca i radnika. Svima želim uspjeh u poslovanju s ciljem da u Bosni i Hercegovini stvorimo puno radnih mjesta za sve one vrijedne ljude koje ova zemlja ima”, rekla je Isaković, prenosi portal Klix.ba.

Istraživanje sprovodi kompanija Kolektiv – Posao.ba pomoću online ankete.

Građani su i ove godine birali kompanije zbog različitih razloga, visine plaće, sigurnosti posla, odnosa prema zaposlenicima, mogućnosti napredovanja u kompaniji i slično.

Pojedinačne kategorije

U okviru pojedinačnih kategorija nalaze se prvoplasirane kompanije s najvećim brojem glasova, te su i one nagrađene priznanjem.

Tako je u sektoru distribucije najpoželjniji poslodavac Nelt d. o. o., a u sektoru maloprodaje Jysk.

Najpoželjnijim poslodavcem u finansijskom sektoru proglašena je ASA osiguranje, a za modu i maloprodaju Alma Ras.

Najpoželjniji poslodavac u FMCG-sektoru jest Philip Morris BH.

U sektoru “Nafta i plin” to je Holdina, a u sektoru proizvodnje Hellenic Coca Cola. Najpoželjnijim poslodavcem u ICT-sektoru proglašen je Atlantbh.

U sektoru javnih preduzeća i ove je godine najpoželjniji poslodavac BH Telecom.

 Al Jazeera

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top