Vi ste ovdje
Home > Vijesti > Vijesti iz zemlje > Al Jazeera Balkans ponovo nominirana za Eutelsat nagradu

Al Jazeera Balkans ponovo nominirana za Eutelsat nagradu

Al Jazeera Balkans, dobitnik nagrade People's Choice za 2015. godinu, ponovo je nominirana za ovu nagradu.

 Al Jazeera Balkans je osvojila Eutelsat nagradu People’s Choice u kategoriji News kanala za 2015. godinu, a dokumentarni film Putnici našao se među finalistima u kategoriji Najbolji programski sadržaj.

U novom ciklusu izbora Eutelsat TV nagrada za 2016. godinu Al Jazeera Balkans se ponovo našla u selekciji najboljih news kanala, a između ostalih, takmiči se sa medijima France24, RT, CCTV NEWS, TRT World.

Publika već od 27. septembra putem interneta može učestvovati u odabiru i glasati za svoj omiljeni TV kanal putem linka: http://www.eutelsattvawards.com/voting/

Vodeći svjetski komercijalni satelitski operater Eutelsat, u želji da promovira najbolje programske sadržaje koji se emitiraju posredstvom Eutelsatove satelitske mreže od 1998. godine dodeljuje Eutelsat TV nagrade.

Svečanost u Milanu 25. novembra

Jedna od nagrada je i People’s Choice, koja je pokrenuta 2005. godine, a omogućava gledateljima širom svijeta da glasaju za svoj omiljeni kanal.

Nagrada se dodjeljuje u osam kategorija, uključujući news kanale, kao i dokumentarne, sportske i muzičke programe.

Žiri Eutelsat TV nagrada, kojim predsjedava višestruko nagrađivani novinar RAI-ja Duilio Giammaria, odabrao je finaliste ovogodišnjih nagrada, 120 kanala iz 37 zemalja, koji će se takmičiti u osam kategorija.

Gala svečanost Noć Satelita i dodjela nagrada bit će održana 25. novembra u Milanu.

Al Jazeera

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top