Brak i porodicaU Fokusu

Aktivnosti i igre s djecom u jesen

Stigla nam je jesen, a njezina obilježja mogu se vidjeti na svakom koraku. Lišće u zlatnim i bakrenim bojama, kesteni, žirevi, bundeve i ostali jesenski plodovi vire sa svih strana i pokazuju nam onu ljepšu stranu ovog godišnjeg doba. Donosimo vam nekoliko ideja kako se sve možete zabaviti s djecom i uživati u jeseni na originalan način.

Igre s otpalim lišćem

Uputite se u prirodu i zajedno s djecom skupite različito otpalo lišće koje možete:

precrtavati na papiru

promatrati povećalom

napraviti hrpice od lišća pa ih bacati u zrak ili preskakivati

nizati na konac i praviti jesenske vjenčiće

Oslikavanje jeseni kod kuće

Prilikom boravka u prirodi prikupite lišće, a kad dođete kući bacite se na izradu pečata od lišća. Potrebne su vam tempere, kistovi, nekoliko listova i papir.  Listove obojite po želji i potom ih pritisnite na papir. Tijekom oslikavanja lišća potaknite s djetetom razgovor o jeseni tj. što se sve u prirodi događa tokom ovog godišnjeg doba.

Bojenje bundeva

Kada treba zaprljati prste, djeca su glavni majstori. Omogućite im da svoja kreativna umijeća pokažu na jednom od najpoznatijih jesenskih plodova – bundevama. Razmažite im tempere i predložite im da dlanovima ili kistom oboje bundeve po vlastitoj želji. Ako ne želite da uprljaju ruke, od krep papira ili salveta napravite zanimljiva geometrijska tijela koja će uz pomoć ljepila djeca zalijepiti na bundevu.

Promatranje oblaka

Sjednite na klupicu u parku i zajedno s djetetom promatrajte oblake. Tijekom jeseni na nebu se znaju naći raznorazni oblici koji mogu zaokupirati djetetovu pažnju. Objasnite djetetu da se s početkom jeseni povećava broj oblaka, sunce je sve niže, a dani sve kraći. Pokažite mu zanimljivu i edukativnu stranu jeseni. –  prenosimo sa portala klinfo.rtl.hr

Posjet seoskom domaćinstvu

Ako imate baku ili djeda na selu, iskoristite vikend za odlazak u posjet. Svi zajedno uputite se u šetnju voćnjakom i skupljajte jabuke, dunje, kruške. Otiđite s djetetom u berbu i pokažite mu svu jesensku čaroliju prirode.

Akos.ba

Povezani članci

Provjerite također
Close
Back to top button