Vi ste ovdje
Home > Vijesti > Vijesti iz zemlje > Akcija “BiH za Siriju” se nastavlja: MFS-EMMAUS poslao 13 tona zimske odjeće i obuće

Akcija “BiH za Siriju” se nastavlja: MFS-EMMAUS poslao 13 tona zimske odjeće i obuće

MFS-EMMAUS je nastavio i u 2018 godini sa akcijama prikupljanja humanitarne pomoći za narod Sirije. Snagom susretljivih ljudi Bosne i Hercegovine koji su uložili maksimume, vrlo brzo je prikupljeno dosta odjeće i obuće preko humanitarnih kontejnera postavljenih u Tuzli, Živinicama, Gračanici, Srebreniku i Odžaku što je rezultiralo današnjim slanjem još jednog brodskog kontejnera pomoći (13 t) za narod Sirije.

MFS-EMMAUS je od 2014. godine u 53 šlepera (5 konvoja) dostavio 1280 tona pomoći koja se sastojala od prehrambenih i higijenskih namirnica koje su prikupljene na području muftijstva banjalučkog, tuzlanskog, zeničkog i sarajevskog.  Pored toga prošle godine poslata su i dva brodska kontejnera odjeće i obuće.

Pomoć će biti dostavljena do turske luke Mersin, odakle će je kao i do sada preuzeti sirijska humanitarna organizacija „Masrrat“ koja vrši podjelu garderobe stanovništvu unutar Sirije.

Ono što slijedi u narednom periodu je velika humanitarna akcija za narod Sirije koju ćemo uskoro organizovati u saradnji sa muftijstvima na području cijele BiH.

Pridružite nam se na Fb stranici:

Akos.ba

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top
PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com