Vi ste ovdje
Home > Ekonomija > Promo i katalozi > Agencija Mentor: Polaznici oduševljeni seminarom „Tehnike brzog čitanja“

Agencija Mentor: Polaznici oduševljeni seminarom „Tehnike brzog čitanja“

Agencija „Mentor” iz Sarajeva je u periodu od 7. do 9. oktobra 2016. godine u Sarajevu organizovala seminar “Tehnike brzog čitanja”.

Polaznici su imali priliku savladati sve osnovne tehnike ove bitne vještine i povećati svoju brzinu čitanja i do 300%. Prosječna osoba čita od 200 do 400 riječi u minuti, ali je taj broj moguće povećati i do 1500-2000 riječi. Da bismo to postigli najvažnije je isključiti vokaliziranje riječi i čitati grupe riječi odjednom. Razumijevanje sadržaja pri tome ne opada, čak naprotiv, povećava se posvećenost i prisjećanje pročitanog sadržaja.

Seminar je namijenjen učenicima, studentima, osobama koje u sklopu poslovnih aktivnosti imaju obavezu čitati veliki broj dokumenata i svima ostalima koji ovu vještinu smatraju korisnom za sebe.

Prvog dana seminara su polaznici od trenera Tarika Jažića imali priliku poslušati predavanja o najčešćim problemima tokom čitanja, pretpostavkama i predrasudama o brzom čitanju, i naučiti osnovne tehnike brzog čitanja, uključujući vježbe motorike oka.

Slijedeća dva dana polaznici su vježbali praktičnu primjenu principa tehnike brzog čitanja. Posebno je zanimljivo da su tokom vikenda na nastavi pročitali minimalno tri knjige koristeći tehniku brzog čitanja. 

Kao vid saradnje agencije Mentor i portala Akos.ba, odlučili smo da jedno gratis mjesto na seminaru ustupimo Amini Mujeli, studentici treće godine Fakulteta islamskih nauka iz Sarajeva.

Nakon završetka nastave, ona je iskazala oduševljenje odslušanim seminarom i kvalitetom predavača, a posebno je raduje što je unaprijedila svoju brzinu čitanja za čak 130%.

„Na kursu mi je bilo veoma lijepo. Uspjela sam da savladam tehniku brzog čitanja, da unaprijed čitanje, ali da razumijevanje pročitanog zadržim na dobrom nivou. Profesor Tarik Jažić je izuzetan predavač i motivator, i bilo je zadovoljstvo od njega učiti. Na seminaru je bila veoma ugodna i opuštena atmosfera. Svima koji imaju želju da unaprijede svoje vještine i savladaju tehniku brzog čitanja bih preporučila da posjete agenciju Mentor. Sigurna sam da se neće pokajati.“, rekla je Amina.

 

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top