Sportske novosti

Agencija Lambada iz Bugojna opet će predstavljati BiH na „Turkish Airlines Bowling 2016“

TURKISH AIRLINES BOWLING je projekat koji od 2012. godine uspješno organizuje najprestižnija evropska aviokompanija Turkish Airlines

Cilj takmičenja je spajanje turističkih agencija, partnera Turkish Airlines iz cijeloga svijeta koristeći sport kao sredstvo komunikacije van ureda i ove godine okuplja takmičare iz 35 zemalja i 75 destinacija.

U ukupnom takmičenju učestvuje negdje oko 1 000 agencija i 3 000 takmičara, a veliko finale se održava 28. maja u Istanbulu gdje će samo najbolji predstavljati svoje zemlje iz kojih dolaze.

Prošlogodišnji pobjednik i predstavnik iz Bosne i Hercegovine bila je turistička agencija Lambada iz Bugojna koja je svoj prolaz osigurala sa rezultatom od 820 poena. Nakon finala u Istanbulu, momci koji predstavljaju agenciju Amel Fazlibegović, Emir Kurtović i Emir Gafurović. Uspjeli su zauzeti visoko 7 mjesto.

Ove godine već uvježbani odbranili su titulu prošlogodišnjeg šampiona iz BiH i sa 864 poena osigurali svoj prolaz u finale u Istanbul.

Takmičenje je prošlo u fantastičnoj atmosferi kuglane u hotelu Radon Plaza, a medalje najboljoj ekipi uručili su predstavnici Turkish Airlinesa u Bosni i Hercegovini gosp. Halit Levent Sirin i gosp. Salko Kočević, koji su se zahvalili svim agencijama koje su se odazvale njihovom pozivu i učestvovale na takmičenju.

Akos.ba

Povezani članci

Back to top button