Vijesti iz zemlje

Aerodrom u Sarajevu uskoro dobija “molitvenu sobu”

Do kraja aprila Uprava Međunarodnog aerodroma u Sarajevu treba da preseli u novu upravnu zgradu, a od postojeće pravit će se Treminal 1 za Low cost letove, potvrdio je za novinsku agenciju Patria Ivica Veličan, generalni direktor Međunarodog aerodroma Sarajevo.

Također, zbog velike potrebe i čestih upita putnika da li mogu obavljati molitve dok čekaju svoje letove Uprava aerodroma je odlučila da će u staroj zgradi Uprave praviti i tzv. molitvenu sobu, koju trenutno u Evropi ima Aerodrom u Beču.

– Imali smo nekolicinu zahtjeva za molitvenu sobu, pa ćemo vidjeti kada napravimo Terminal 1 koliko će prostora ostati za molitvenu sobu. Svakako da pokušavamo putnicima osigurati kvalietet i dobar ugođaj – kazao je Veličan.

Na informacije kako je Sarajevo jedini grad u Evropi koji nema autobusku liniju na relaciji Aerodrom – centar grada, Veličan je kazao da se čak i u Zagrebu razmišlja o ukidanju ove linije.

– Prvo to nije u nadležnosti Aerodroma. To u principu rade nacionalne kompanije, ali Aerodrom u Sarajevu je toliko blizu centra grada da se ne isplati imati ovu liniju, ali mi smo otvoreni prema prevoznicima i čak im nudimo i besplatno stajalište – dodao je Veličan.

islammylife.tv

Povezani članci