Vi ste ovdje
Home > Vijesti > Vijesti iz zemlje > Abdulah Skaka novi gradonačelnik Sarajeva

Abdulah Skaka novi gradonačelnik Sarajeva

 Dosadašnji zamjenik gradonačelnika Abdulah Skaka izabran je danas za novog gradonačelnika Grada Sarajeva, prenosi Anadolu Agency (AA).

Izbor Abdulaha Skake podržalo je 16 vijećnika, osam je bilo protiv dok su četiri vijećnika bila suzdržana. Skakina protivnica Sabina Ćudić je dobila 12 glasova za, sedam je bilo protiv, dok je devet vijećnika bilo suzdržano.

Predsjednik Općinskog odbora Stranke demokratske akcije (SDA) Stari Grad na mjestu gradonačelnika će zamijeniti Ivu Komšića.

Novoizabrani gradonačelnik Abdulah Skaka kazao je kako mu je velika čast i privilegija što je izabran na ovu funkciju te se zahvalio vijećnicima koji su mu ukazali povjerenje. Velika je obaveza i odgovornost biti na čelu glavnog grada BiH.

„Trudit ću se da svojim radom i zalaganjem budem pravi predstavnik Grada Sarajeva i da doslovno predstavljam građane Sarajeva i Sarajlije”, rekao je Skaka nakon izbora.

Zamjenici gradonačelnika su Ivica Šarić (SDA) iz reda hrvatskog naroda i Milan Trivić (SBB) iz reda srpskog naroda.

Novi predsjedavajući Gradskog vijeća Grada Sarajeva je Igor Gavrić iz Saveza za bolju budućnost (SBB), dok su zamjenice predsjedavajućeg Edina Gabela (SDA) i Mira Jurić (USD).

Akos.ba

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top