Vi ste ovdje
Home > Ekonomija > Liderstvo i menadžment > 5 najboljih načina da zavolite ponedjeljak

5 najboljih načina da zavolite ponedjeljak

Ponedjeljak je, a mnogi ljudi već sada počinju s odbrojavanjem dana i sati do vikenda.

Naime, slijedeći ovih nekoliko savjeta, ponedjeljak će vam zasigurno postati jednostavniji, a vremenom ćete ga i zavoljeti, piše Večernji.

  1. Iskoristite vikend maksimalno

Za početak, potrebno je dobro rasporediti vrijeme tokom vikenda kako ne bismo osjećali bilo kakve zaostatke prvi dan nove sedmice. Šetajte, vrijeme provedite u prirodi, s voljenima ili jednostavno ostanite kući u pidžami. Radite ono što vas najviše opušte i ta dva dana ne mislite na posao i iskoristite ih tako da ćete u potpunosti napuniti svoje baterije.

  1. Ustanite rano

Nekima je jako teško ustajati rano, posebno ponedjeljkom. Međutim, u nedjelju otiđite ranije spavati kako biste se odmorni probudili u ponedjeljak. Vidjet ćete koliko toga lijepoga i opuštajućega jutra mogu donijeti.

  1. Doručkujte

Ne podcjenjujte najvažniji obrok u danu. Kako biste unijeli potrebnu energiju, ustanite ranije, spremite zdrav doručak i vaš dan i sedmica mogu početi. Naime, istraživanja su pokazala kako su osobe koje preskaču doručak na poslu manje efektivne i nemaju potrebnu količinu koncentracije. Odatle proizlazi i stres i sve su to razlozi zašto je ponedjeljak toliko omražen.

  1. Postavite realan cilj

Dodavanjem neke strukture svome danu može imate višestruke koristi među kojima je i povećanje kreativnosti, ali i mogućnost određivanja prioriteta. Isto tako, pomoći će vam u organizaciji dana zbog čega nećete osjećati kao da vi niste ti koji drže konce u svojim rukama.

  1. Budite ljubazni

Image result for be positiveVažno je upamtiti da, bez obzira kako vam loš dan bio, uvijek može biti gore. Ako ne možete smisliti nijedan način da si dan učinite boljim, zašto jednostavno ne biste pokušali nekome drugom učiniti njegov dan boljim i ljepšim? Naime, budite ljubazni prema svima. Ako ništa, poklonite smiješak strancima, kolegama, prijateljima. Vidjet ćete kako će vam se uskoro vratiti i kako će ponedjeljak, ali cijela sedmica biti itekako dobri.

Akos.ba

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top