Vi ste ovdje
Home > Vijesti > Vijesti iz svijeta > 15. godišnjica vladajuće partije: AKP unijela revolucionarne promjene u turskoj političkoj historiji

15. godišnjica vladajuće partije: AKP unijela revolucionarne promjene u turskoj političkoj historiji

Zamjenica predsjednika stranke Oznur Calik povodom godišnjice Partije navela je kako su članovi pomenute partije prije 15 godina na teški put krenuli puni ljubavi, zanosa i patriotizma Turska vladajuća Partija pravde i razvoja (AK Parti) danas proslavlja 15. rođendan, javlja Anadolu Agency (AA).

Zamjenica predsjednika stranke Oznur Calik u saopćenju upućenom povodom godišnjice Partije navela je kako su članovi pomenute partije prije 15 godina na teški put krenuli puni ljubavi, zanosa i patriotizma.

Calik koja je podsjetila da je aktuelni predsjednik Turske Recep Tayyip Erdogan prije 15 godina osluškujući volju naroda osnovao Partiju koja je do sada unijela promjene revolucionarne za tursku političku historiju.

Ona je dodala da je na izborima otkako je došla na vlast uvijek izašla jača i s pobjedom.

“AK Partija osnovana prije 15 godina je odraz naroda. Ona je volja naroda i sam narod. Na ovom teškom putu na koji smo prije 15 godina krenuli s ljubavlju, zanosom i patriotizmom, hodali smo, hodamo i hodat ćemo s narodom čiju smo podršku uvijek osjećali”, naglasila je Calik.

Calik je dodala kako Partija sigurnije i jače nego ikad zajedno s narodom korača uzdignute glave i čistog obraza.

“AK Partija snagom dobijenom od naroda korača sigurnim koracima ka cilju 2023. do kojeg je ostalo sedam godina. Naša zemlja će ekonomijom, tehnologijom, poimanjem demokratije, slobodom vjerovanja zauzeti mjesto među najrazvijenijim zemljama svijeta”, kazala je Calik dodavši kako je Partija glas naroda.

Ona je pokušaj državnog udara izvedenog 15. jula nazvala crnom mrljom u demokratskoj i republičkoj historiji.

“FETO je pokušao Tursku baciti na rub provalije”, podsjetila je Calik koja je dodala kako su vjerovali u narodu i to da je njegova volja najjače oružje na svijetu.

“Bit ćemo hrabri i nećemo se bojati, ako treba umrijet ćemo, ali nikada nećemo odustati od svojih prava”, naglasila je Calik.

U Ankari se danas povodom obilježavanja 15. godišnjice u sjedištu AK Partije održava sastanak njenih članova, a programu prisustvuje i predsjednik Partije Binali Yildirim.

Akos.ba

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top