Naše aktivnostiU Fokusu

Darujmo osmijeh školarcima Livna i Glamoča!

U posljednjih 13 godina, članovi Udruženja „Svitanje“ ustrajno su na misiji darivanja osmijeha školarcima iz povratničkih mjesta u Bosni i Hercegovini.

Kroz projekat „Dajte im razlog za osmijeh“, prikupljamo i dostavljamo školski pribor stotinama školaraca svake godine, a do sada su nekoliko hiljada školaraca iz Rogatice, Bratunca, Bijeljine, Mrkonjić Grada, Prijedora, Čapljine, Ljubuškog, Zvornika, Stoca i mnogih drugih gradova, bili dio ove lijepe priče.

Ove godine, kroz projekat „Dajte im razlog za osmijeh“, radost početka nove školske godine ćemo podijeliti sa našim školarcima iz Livna i Glamoča, a oko 300 djece će novu školsku godinu dočekati sa obezbijeđenim kvalitetnim školskim priborom (novim ruksacima, sveskama, olovkama, pernicama itd).

Na koji način mogu učestvovati u akciji?

U subotu i nedjelju, 21. i 22. augusta, na našim štandovima u Konzumu SCC, Konzumu BBI i Robotu Socijalno, možete donirati školski pribor i učestvovati na taj način u ovoj akciji.

Također, za potrebe ove akcije, uvijek su nam dobrodošli zainteresovani volonteri, kako za dežure na štandovima, tako i u procesu sortiranja i pakovanja pribora.

  1. Zainteresovani volonteri se mogu prijaviti za pakovanje i sortiranje mogu se prijaviti OVDJE
  2. Za dežure na štandovima za prikupljanje školskog pribora, možete se prijaviti OVDJE
Dajte im razlog za osmijeh 2021

Zanimaju vas i dodatni načini podrške ovoj akciji?

  1. Finansijska podrška akciji je idealna za naše zauzete volontere. Dovoljno je da iznos novca koji želite pokloniti za ovu akciju uplatite na sljedeći račun:
    Banka: Bosna Bank International – BBI

Primalac: Udruženje Svitanje, Sagrdžije 43., Sarajevo

Svrha plaćanja: Donacija za projekat DIRZO

Broj računa: 1410010001506575

  1. Ukoliko, pak, želite spojiti ugodno s korisnim, da se obezbijedite ukrasima za svoj dom, napravljenim i ukrašenim decoupage tehnikom, a koje su pripremila upravo djeca iz povratničkih mjesta, u saradnji sa vrijednim članovima udruženja Udruženje ,,Zlatni kist”, to možete uraditi tako što ćete izabrati jedan od proizvoda na OVOM LINKU  , obavijestiti nas o željenom proizvodu i izvršiti uplatu na gore navedeni račun. Cijena proizvoda je 60,00 KM. Proizvod će biti moguće preuzeti u prostorijama Udruženja, ul. Olimpijska 30., Mojmilo.

Naravno, ne zaboravite da je način da podržite ovaj projekat i taj da ga podijelite na društvenim mrežama!

#ostavitrag

Akos.ba

Povezani članci

Back to top button